tiistai 27. joulukuuta 2011

Lahjapaketti ja paistetut styroxpallot

En aina ole ihan varma näenkö enemmän vaivaa paketin tekoon vai itse lahjaan... Tässä on lahjapaketti alkuvaiheessa ja alta näet mitä sille sitten tapahtui. 
Niin ja se itse lahja on sitten täällä.

Tänä vuonna huomasin myös sen, että pitkin vuotta kannattaa pistää talteen kaikki mahdolliset pienet pahvirasiat. Paketoin lahjoja mm. sukkahousujen pakettiin :). Kuvattavaksi päätyi kyllä vain tämä paketti.
Maalasin vanerilaatikon Panduro hobbysta ostetulla maalilla, joka levittyi kuin unelma. Eikä tarvinnut maalata tätä ruskeaa kuin yksi kerros, oli tarpeeksi peittävääkin. Maali kuivui lähes samantien, joten kädet ja ympäristö pysyi yllättävän siistinä. Tätä maalia on kyllä saatava lisää. Purkki näkyy tuossa ylemmässä kuvassa laatikon vieressä.
 Sisältä maalasin laatikon valkeaksi. Valkeaa täytyi laittaa pari kerrosta, että sain tarpeeksi peittävän lopputuloksen. Mutta koska maali kuivui niin nopeasti niin ei tarvinnut odotella, vaan heti kun oli kerran maalannut koko alueen läpi niin pystyi aloittamaan uutta kerrosta. 

Nahkaiset kantokahvat minä tästä poistin, koska ne eivät olisi käyneet sisältöön. Tilalle laitoin lopulta kahvat punaisesta nauhasta.

 Päälle paperia ja tekstit.


Ja sitten sisältö (joka ei siis tarkoita lahjaa vaan koristelua :):

 Kuopion Sinooperista sain idean näihin tonttuihin. Siellä nämä taisi olla tehty massapalloista.
Minun tontut on tehty Cernit-massasta ja styrox-palloista. Pienen pienet ruukut on ostettu valmiina.


Ja tältä tonttu näytti melkein valmiina. Ilman paistamista ja silmiä.

Sitten tontut lähtivät käymään uunissa:

Tonttujen ulkomuoto ei kärsinyt uunireissussa, mutta yllätyksekseni styrox-pallo oli muuttanut muotoaan. Luulin että n. 110 astetta ei vielä vaikuttaisi styroxiin mitenkään... Uunista tullessa pallo oli kuitenkin kutistunut pienen pieneksi ja kivikovaksi. Pakkohan sitä on varmaan joku kerta laittaa koko styrox-levy uuniin ja testata voiko sitä muokata siellä...
 Ennen uuniin menoa pallo täytti vielä koko tontun...

 Rasiaan tontut saivat ruukkuun mukaansa vähän havuja:
 Tämän toisen tontun oli tarkoitus näyttää siltä että ruukussa kasvaa kuusi minkä alta tonttu kaivautuu. Kuusi on rakennettu leikkurilla leikatuista "oksista", jotka on kaksipuoleisella teipillä pyöritetty kiinni ohueen tikkuun. Multana on pientä silppua ruskeasta kartongista.
 
 Lumipallot on pieniä massapalloja. Ja tältä se rasia sitten näytti sisältä. Kumpaankin kannen puoliskoon sopi juuri ja juuri yksi ranneke, oli tarkkaan mitoitettu :) 
(Ja kyllä se sopi sen jälkeen vielä kiinnikin.)

3 kommenttia:

 1. Hui, aivan ihania juttuja olet askarrellut:) Etenkin noi massatontut sulattivat sydämen:)
  Tiedusteluusi servettitekniikasta sipulilaatikoinen, laitoin vastauksen blogiini. Tarvittaessa voin selostaa työtapaani vielä tarkemminkin:)

  VastaaPoista
 2. Tommoiset boksit on kyllä käyttökelpoisia vielä sadankin vuoden päästä, niihin voisi laittaa vaikka lehtikeikkeitä...

  VastaaPoista
 3. Siis WAU! Upea luomus!!

  Hyvää uutta vuotta!! :)

  VastaaPoista