keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Matkalla

Askarteluinnostus on ollut kateissa, mutta pistetäämpä tänne muutama kuva matkan varrelta:

 10.7. lähdettiin sateisessa säässä kohti Tamperetta. Ihan vain parin päivän reissulle...

Tampereella söin epäilyttävän näköisiä karkkeja (taustalta selviää mistä tämmöisiä karkkeja löytyi). Kuvaa klikkaamalla saat sen isommaksi.
Seuraavana päivänä kävimme vielä syömässä Sörkän Sällin tarjoamat makkarat Vermossa ja siellä istuskellessa alettiin miettiä seuraavaa määränpäätä. Tarkoitus oli että olisimme lähteneet (jossain vaiheessa lomaa) Ruotsin puolelle ajelemaan autolla. Mutta lopulta päädyimmekin varaamaan yhden päivän risteilyn Pietariin! Ihan en nyt muista miten tähän ratkaisuun päädyttiin...
Koska risteily lähti sunnuntaina niin emme kehdanneet ajaa sitä odottelemaan Kuopioon, vaan jäimme ihmettelemään pääkaupunkiseutua.
Risteilyä odotellessa ehdimme mm. käydä Suomenlinnassakin, jossa itse en ole koskaan käynyt, mutta ehdottomasti menen kyllä toistekin. Aurinko paistoi mukavasti ja tuuli melko kovasti ja onnistuinhan minä sitten polttamaan myös olkapääni.
 Pietari oli melko märkä paikka, vettä sateli koko päivän. Onneksi sade oli kuitenkin melko pientä tihuutusta, joten ilman sateenvarjoakin pärjäsi nippa nappa. Pois lähtiessä tuuli haittasi hieman laivaan nousemista. Laivaan ei menty perinteistä tunnelia pitkin, vaan portaita jotka heiluivat ja huojuivat tuulessa. Erittäin mukavaa tämmöiselle korkeanpaikankammoiselle...

 Aleksanterin puistossa oli tämmöisiä nalleja suihkulähteen ympärillä. Wikipedia tietää kertoa näistä  "United Buddy Bears"-karhuista, että nämä ovat aloittaneet matkansa vuonna 2002 ja kiertäneet näytteillä ympäri maailmaa, myös Helsingissä. Käsi kädessä seisovien karhujen tunnuslause on "Meidän pitää oppia tuntemaan toisemme paremmin, jotta voimme ymmärtää toisiamme paremmin, luottaa toisiimme lujemmin ja elää yhdessä miellyttävämmin!"
Parkkipaikan löytäminen on Pietarissa helppoa, sen kun vain laittaa auton kadun varteen. Mitä nyt pienistä, jos vaikka suojatie sattuu olemaan kohdalla...

Suosittelen muillekin Pietarin matkaa. Seuraavalla kerralla tahdon kyllä olla Pietarissa vähintään yhden yön, että ehtisi paremmin katsella ympärilleen.

Niin... Ja tämä meidän parin päivän reissumme kesti lopulta viikon...

1 kommentti: