perjantai 18. marraskuuta 2011

Kirja

Minussa yleensä esiintyy pieniä ennakkoluuloisia piirteitä. Mutta tämmöisissä ennakkoluulot ei vaivaa :). 
Löysin syyskuussa Ruotsista kirjakaupasta tämmöisen uudella tavalla nidotun kirjan, ecxess (ja se pieni r, eli varmaankin niinkuin rekisteröity tavaramerkki :).
Kirja on puolta pienempi kuin tavan pokkari, mutta yhtä paksu: 

Sivut ovat yhtä ohuita kun virsikirjassa, joten sivujakin riittää ihan hyvä määrä:

Ja kirjaa luetaan eripäin kuin perinteisesti ollaan totuttu:

Tykkäsin kyllä tästä sidontatavasta ja onhan se ihan mukavaa kun hyllytilaakaan nämä ei vie. Olisi varmaan ihannekirja kuljettaa mukana esim. bussissa, mutta tällä hetkellä tuon muutaman sadan metrin työmatkani kuljen ihan jalkaisin, joten en ole päässy testaamaan nuita mukana kuljetus ominaisuuksia :)
Jos tätä joutuisi kuljettamaan mukanaan niin tähän olisi varmasti ihan pakko askarrella semmoinen kuljetuskotelo... Ohuet sivut menevät aika helposti ruttuun, että ihan kotioloissakin sai olla välillä tarkkana että ei sivut ole kaksinkerroin.

 

3 kommenttia:

 1. Tuommoisia kirjoja saisi olla kyllä enemmänkin! Olisi niin mukava kuljetella kirjaa mukana käsilaukussa siltä varalta, että tulee vaikka sellainen tilanne, että joutuu odottelemaan jossain ja olisi aikaa lukea. Mutta tavan kirjoja – edes niitä pokkareita – ei viitsi oikein siltä varalta pienessä käsilaukussa kuljetella.

  VastaaPoista
 2. He he!!! Ainoa miinus voisi olla, että noin päin lukiessa ranteet voi väsyä ja hartiat olla kovemmalla koetuksella...ja sormet, jotka estävät yläpuolen tekstiä varjostamasta allaolevaa. Nyt siun pittää kyllä lukkee toi ja antaa kuluttujan arvio käyttömukavuudesta :D

  VastaaPoista
 3. Niin itseasiassa minä eilisaamuna lopetin tämän lukemisen ja hyvin se onnistui. Poistin tarkemman kuvailun kun se kuullosti niin pervolta että sitä voi lukea yhdellä kädelläkin ja toinen voi olla peiton alla lämpimässä :D Tai ehkä se on vain minun oma kaksimielinen ajatteluni...
  Itse luin sitä siis sängyssä ja ei ainakaan siinä ranteet eikä hartiat väsyneet ja se pysyi helposti auki yhdellä kädellä. Tavan pokkarin kanssa kuitenkin yleensä tarvitsee kaksi kättä että näkee siinä taitteessa olevan tekstin.

  Hippu: En tiedä alkaisiko näitä sitten hamstrata sinne käsilaukkuun että siellä olisi kohta pienoiskirjasto :D. Pitäisihän sitä kuitenkin lukemista olla vähän eri mielialoille... Rakkaudesta ja romantiikasta dekkareihin...

  VastaaPoista